Naši reševalci znova v svetovnem vrhu

Že tretje leto zapored ostajamo v svetovnem vrhu pri delu z reševalnimi psi!

Sebastijan Strašek s psom Thorom osvojil 2. mesto na 23. svetovnem prvenstvu IRO!

Na 23. svetovnem prvenstvu IRO v delu z reševalnimi psi v Avstriji smo Slovenci spet posegli po samem vrhu! Drugo mesto  je z odlično prikazanim delom in z visokimi ocenami dosegel reševalski par Društva enota reševalnih psov Slovenije Sebastijan Strašek s psom Thorom v iskanju pogrešanih v naravi!

Tokratno svetovno prvenstvo je zaznamovalo obilno deževje, ki je poplavilo velik del prostora za opravljanje poslušnosti. Tekmovalce je oviral tudi izredno močan veter. Sebastijan Strašek je s psom Thorom ponovno dokazal, da spadata v sam vrh in letos z njim posegel še stopničko višje kot lani in zasedel odlično drugo mesto! Lansko leto sta namreč s Thorom na svetovnem prvenstvu že dosegla tretje mesto. »Ves najin trud, vsa požrtvovalnost in veliko odrekanj so nama letos prinesli ponovne stopničke, 2. mesto ter najboljše iskanje v najini disciplini, iskanje pogrešanih oseb v naravi. Neizmerno sem vesel za zelo uspešno potrditev najinega dela in seveda velika zahvala vsem, ki nama pomagajo na najini poti,« je povedal Sebastijan Strašek.

Reševalni pari Društva enota reševalnih psov Slovenije tako že tretje leto posegajo po samem vrhu. Leta 2015 je bila Nevenka Štor s psičko Neli svetovna prvakinja, lani je Sebastijan Strašek zasedel tretje mesto, letos pa je posegel po drugem mestu! Tako se že več let zapovrstjo vpisujemo v svetovni vrh pri delu z reševalnimi psi.

Svetovno prvenstvo v delu reševalnih psov je letos potekalo od 19. do 24. septembra v okolici Dunaja, v Avstriji. Slovenijo so v iskanju pogrešanih v naravi zastopali člani Kinološke zveze Slovenije, Društva enota reševalnih psov Slovenije: svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi 2015 Nevenka Štor s psičko Neli, Darko Poštrak s psom Mikom, Sebastijan Strašek s psom Thorom, ki je bil lani na svetovnem prvenstvu tretji, v iskanju v ruševinah pa Tomaž Dražumerič s Cory, ki pa je zaradi rojstva hčerke prvenstvo predčasno zapustil.

Prav tako so odlične rezultate dosegla druga slovenska društva:
4. mesto v iskanju v ruševinah Matjaž Bolka in Iris – Ira iz KVRPK
7. mesto v iskanju pogrešanih v naravi Borut Modic in Ray iz EVRPL
9. mesto v iskanju pogrešanih v ruševinah Igor Leban in In iz DRPNG
29. mesto v iskanju pogrešanih v ruševinah Sara Smerdel in Kornay iz EVRPL

Za intervjuje, fotografiranje ali snemanje se, prosim, obrnite na našo predstavnico za stike z mediji Ilono Penzeš na telefonsko številko 051 681 128. Ekipa se danes ponoči vrača v Slovenijo, na voljo so tudi za telefonske intervjuje ter seveda jutri za pogovore v živo.

Podpisi v fotografije:
00 – Sebastijan Strašek in Thor na stopničkah, na drugem mestu
01 – Podelitev 23. svetovnega prvenstva IRO v delu reševalnih psov v iskanju pogrešanih v naravi.
02 – Nevenka Štor in psička Neli, svetovni prvakinji leta 2015.
03 – Tomaž Dražumerič s Cory, ki se je udeležil iskanja pogrešanih v ruševinah, a je prvenstvo predčasno zapustil, zaradi rojstva hčerke.
04 – Svetovni podprvak Sebastijan Strašek s psom Thorom.
05 – Odprava Enote društva reševalnih psov Slovenije: pomočnik Aleš Udovč, selektor Zoran Janžovnik, tekmovalec Darko Poštrak in Mike, tekmovalec Sebastijan Strašek in Thor, tekmovalka Nevenka Štor in Neli, voznik Peter Godec.