POMEMBNO OBVESTILO ZA VSE VZREDITELJE – NOV NAČIN OGLEDA LEGLA ZA MLADIČE SKOTENE PO 1.1.2024!

Skladno s sklepom UO KZS, ki je tudi že objavljen na spletni strani KZS, bodo ogledi legel v letu 2024 (za vsa legla, poležena po 1.1.2024) potekali po naslednjem postopku:

SKLEP 12/9-2023: Vzrejni referent pregleda leglo in svetuje vzreditelju do desetega dneva starosti mladičev. Vzrejni referent oceni, ali je potrebna njegova nadaljnja strokovna pomoč in ponovni pregledi legla. Prav tako lahko vzreditelj naroči več pregledov legla, če jih potrebuje.

Navodila za ogled in izpolnjevanje potrebnih obrazcev:
Vzrejni referent na obrazcu OBVESTILO O LEGLU
(obvezno kompletne podatke vzreditelja z elektronskim naslovom in telefonsko številko) in SEZNAM MLADIČEV popiše leglo v sodelovanju z vzrediteljem (obvezno je na seznamu mladičev potrebno vpisati IME mladiča, SPOL ter barvo in tip dlake, če je le-ta že razvidna ob ogledu) ter obrazec pri ogledu tudi podpiše (obrazec lahko vzreditelj natisne s spletne strani KZS – meni DOKUMENTI/OBRAZCI). Prav tako vzrejni referent izpolni Zapisnik o ogledu legla, kot do sedaj ter oba dokumenta posreduje v pisarno KZS na elektronski naslov rodovniki@kinoloska.si ali po navadni pošti (lahko se tudi dogovori z vzrediteljem, da le-ta poskrbi za pošiljanje dokumentacije) najkasneje do 4 tedna starosti mladičev.

Med 6-im in 7-im tednom starosti bo pisarna KZS vzreditelju posredovala po elektronski pošti (oziroma z navadno pošto, če na obrazcu elektronski naslov ne bo naveden) obrazec z izdanimi rodovnimi številkami, da lahko pri veterinarju opravi cepljenje in mikročipiranje mladičev.

Pisarna KZS